No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Un equip de noies de Lleida, semifinalistes mundials del programa Technovation Girls
Accions del document

Un equip de noies de Lleida, semifinalistes mundials del programa Technovation Girls

28/06/2021

La iniciativa internacional busca incentivar el talent femení en l’àmbit tecnològic i emprenedor i compta amb el suport del Parc Científic i Tecnològic

Un equip de Lleida ha aconseguit arribar a les semifinals del programa mundial Technovation Girls, que busca fomentar el talent femení en l’àmbit tecnològic i de l’emprenedoria. Es tracta de les TonucciTechno que han creat l’aplicació mòbil “Hey your pills!” (HYP), que traduït seria “Ei, les vostres pastilles”. Per tant, es tracta d’una app que busca ajudar a persones soles perquè no s’oblidin de prendre la medicació.

En concret, “Hey your Pills!” és una aplicació de fàcil utilització que té com a objectiu evitar que les persones dependents se saltin la presa de medicaments que puguin afectar negativament la seva salut mitjançant un sistema d'alarmes o notificacions que arriben a una persona propera o familiar si obliden prendre les pastilles.

Les TonucciTechno van presentar el seu projecte al certamen internacional en la categoria junior de la mà de les mentores mentores Marta López i Vanessa Baulas. Es tracta de les joves Martina Solano, Eunís Torrabadella, Irene Rué i Maria Serra, alumnes de 5è curs i Jana Pardell, de 6è, totes elles de lEscola Francesco Tonnucci de Lleida.

Han estat gairebé 4 mesos de desenvolupament duna solució tecnològica per a un dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides a través de diferents processos com el plantejament, el disseny, el diagrama de flux i la programació.

L’equip semifinalista participarà en la cimera mundial que se celebrarà els dies 12 i 13 d’agost, on es proclamaran els projectes guanyadors.

A més, aquest any el concurs Techovation Challenge ha crescut a Ponent, arribant a altres municipis com Mollerussa i Guissona, i s’ha doblat la xifra de grups de lany passat amb 15 grups. Al món s'han presentat un total de 1.700 aplicacions. A Catalunya han estat un total de 118 app, de les que 8 han quedat semifinalistes.

Technovation Girls és una iniciativa global amb l'objectiu d'incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic, que a Catalunya la impulsa lAssociació Espiral, amb el suport de la Generalitat i compta amb el suport del Parc Científic i Tecnologic Agroalimentari de Lleida, així com de l’Ajuntament de Lleida, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), Globalleida i de firmes vinculades al món tecnològic a través de lAssociació d'Empreses de Tecnologies de la Informació de Lleida (AETI). I aquest concurs de tecnologia i emprenedoria convida cada any a nenes i adolescents entre 10-18 anys a crear una aplicació mòbil com a solució tecnològica a un problema social. Les joves utilitzen la tecnologia com a mitjà per aportar solucions a l'assetjament escolar, la sostenibilitat, la cura de les persones grans, entre d’altres objectius OSD.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal