No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Professionals de GFT col·laboren en el programa internacional TECHNOVATION que apodera a nenes per a formar part del món STEAM
Accions del document

Professionals de GFT col·laboren en el programa internacional TECHNOVATION que apodera a nenes per a formar part del món STEAM

27/05/2020

Natalia Girabet i Marta López, de GFT Lleida, han participat com a mentores voluntàries en el programa internacional TECHNOVATION. L'objectiu d'aquest programa és guiar a nenes d'entre 10 i 18 anys perquè se sentin apoderades a formar part del món STEAM, ajudant-les a identificar un problema social, relacionat amb algun ODS.

Technovation Girls Catalonia ha estat patrocinat a Lleida per institucions com l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, el PCiTAL (el Parc Tecnològic on se situa GFT), l'associació AETI i l'Ajuntament de Lleida.

A Espanya s'han presentat un total de 242 equips, dels quals 61 són de Catalunya i 11 de Lleida. D'aquests últims, 4 han estat guiats per les dues mentores de GFT Lleida, Natalia i Marta, el treball de les quals ha estat, repartit en 20 sessions de 2 hores: fer un Brainstorming d'idees per a triar un problema social i trobar una solució amb l'ajuda d'una App; mostrar algunes accions de màrqueting; ensenyar programació (Thunkable), dibuixo APP, diagrama de flux, UML, Desenvolupament App, Testing; i explicar com saber presentar i vendre una idea, preparar i gravar Vídeo Pitch, etc.


Natalia Girabet (Sènior Developer)

El programa ha estat un repte tant per a les nenes com per a les mentores, ja que en els dos casos hem hagut de sortir de la nostra àrea de confort per a fer una cosa diferent. Hem aconseguit fer una app utilitzant mètodes com el design thinking, diagrames de fluxos, prototips de paper, programació en Thunkable, etc. I tot en molt poc temps.

L'experiència com a mentora ha estat molt gratificant tant per la part personal i emocional com per la part professional i d'adquisició de coneixements i aptituds. Ara les nenes saben que si elles volen, poden!


Marta López (Talent Acquisition & HR Operations).

Participar com co-mentora per a un projecte mundial que apodera a les nenes a formar part del món STEAM ha estat una aventura increïble i inoblidable. Poder guiar a nenes d'entre 10 i 12 anys i descobrir la seva capacitat d'identificar un problema social, pensar en una solució i resoldre-la a través del desenvolupament d'una App ha estat sorprenent i molt gratificant.

D'aquesta experiència m'emporto la seva imaginació, espontaneïtat, naturalitat, perseverança, respecte, treball en equip i capacitat d'adaptació. El COVID19 no ha frenat a les nenes per a arribar fins al final del projecte amb el mateix entusiasme i alegria amb la qual van començar. Elles sí que poden canviar i millorar el món!


Tots els projectes de Technovation Girls es van presentar a escala mundial el passat 4 de maig. El següent pas és que siguin valorats per un jurat, en dues fases durant el mes de juny. Aquí participaran també quatre companys de GFT, Peter Gyurik, Ivan Josa i Marc Lafita, de Lleida, i Ana Jiménez, de Sant Cugat.

Font: https://www.gft.com/es/es/index/compania/sala-de-prensa/noticias/2020/profesionales-de-gft-colaboran-en-el-programa-internacional-technovation/

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal