No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Explosió d'un equip a un laboratori de la UdL al Parc Científic
Accions del document

Explosió d'un equip a un laboratori de la UdL al Parc Científic

02/12/2021

Els dos investigadors postdoctorals s'han recuperat satisfactòriament.

Explosió d'un equip a un laboratori de la UdL al Parc Científic

Foto: Bombers de la Generalitat de Catalunya

Dos investigadors postdoctorals de la Universitat de Lleida (UdL) s'han recuperat satisfactòriament de l'explosió d'un equip a un laboratori que la UdL té al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari (PCiTAL). Concretament, el número 8 de la segona planta de l'edifici H3, on es treballa amb fluids per acumulació d'energia tèrmica. Un d'ells va ser atès al mateix lloc de l'accident i l'altre, que va necessitar ingrés hospitalari, ja ha rebut l'alta mèdica.

El rector Jaume Puy - que ahir es va desplaçar a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova per conèixer de primer mà l'estat dels ferits- avui ha visitat la zona afectada, on els Bombers de la Generalitat feien tasques d'estabilització i neutralització dels vessaments derivats de l'accident. També investiguen les possibles causes del sinistre.

La deflagració, que ha provocat danys materials encara per quantificar, va obligar a desallotjar preventivament tot l'edifici. Fins el lloc de l'explosió es van desplaçar vuit dotacions dels Bombers, patrulles de la Guàrdia Urbana i quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

El rector ha lamentat els desperfectes causats per aquest accident, al mateix temps que s'ha mostrat alleugerit perquè "l'impacte sobre els investigadors ha estat lleu i ja es troben a casa". L'equip de direcció de la Universitat de Lleida ha emès un comunicat desitjant "que tant els investigadors com el laboratori ben aviat puguin retornar a la normalitat". Així mateix, segons el mateix text, espera "que accidents com aquest no tornin a produir-se".

 

Font: http://www.udl.cat/ca/serveis/oficina/Noticies/Dos-investigadors-de-la-UdL-es-recuperen-duna-explosio-al-PCiTAL/

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal