No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Eurecat lidera un consorci per connectar maquinària i infraestructura agrícola a Internet
Accions del document

Eurecat lidera un consorci per connectar maquinària i infraestructura agrícola a Internet

10/10/2018

Impuls al desenvolupament de l’agricultura 4.0 a Lleida i Catalunya

 

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya amb seu al Parc Científic de Lleida, lidera el consorci Internet of Extensive Crops (IoE-crops), que instal·larà sensors connectats a Internet a tractors, sembradores, màquines de recol·lecció d’empaquetatge, sistemes de reg i de fertilització i a diferents parcel·les. L’objectiu del projecte és millorar la productivitat de les explotacions de conreus extensius mitjançant el suport a la gestió agronòmica, tot utilitzant tecnologies basades en l’Internet de les Coses (IoT).

 

L’IoE-crops dota les eines i les instal·lacions amb més capacitats per compartir informació i interactuar entre elles. D’aquesta manera facilita la presa de decisions per planificar les principals operacions agronòmiques. Per això, “el paper dels fabricants de maquinària i dels proveïdors del servei és clau”, segons Josep Pijuan, de l’equip de Sistemes Intel·ligents d’Eurecat.

 

Gabriel Anzaldi, director de la Unitat de Sistemes Intel·ligents del centre tecnològic, assegura que el projecte reforça “l’impuls d’Eurecat al desenvolupament de l’agricultura 4.0 a Lleida i a Catalunya”. Recentment, Eurecat va celebrar una reunió a la delegació lleidatana amb representants empresarials que hi col·laboren per compartir els avenços i coordinar les properes actuacions.

 

L’IoE-crops està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 d’ACCIÓ.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal