No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Eurecat aplica a Lleida la intel·ligència artificial a la injecció de plàstic
Accions del document

Eurecat aplica a Lleida la intel·ligència artificial a la injecció de plàstic

05/07/2018

La innovació suposa un canvi de paradigma respecte als estàndards actuals, basats en controls estadístics

El centre tecnològic Eurecat desenvolupa, a la seu del Parc Científic de Lleida, un nou sistema de monitorització per a l’empresa Array Plàstics, que utilitza la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automàtic, el Big Data i tècniques avançades d’anàlisi de dades. L’aplicació millorarà la supervisió del procés d’injecció de plàstic i el control de la qualitat dels productes resultants a fi d’augmentar el rendiment productiu de la fabricació.

En concret, el projecte, denominat Sentinel, desenvoluparà una eina de control de la qualitat flexible i adaptada a les necessitats d’Array Plàstics, que oferirà un augment de la precisió fonamentat en prediccions, gràcies a algoritmes i alarmes preventives basades en intel·ligència artificial.

La innovació tecnològica “revertirà en una millora de la qualitat i una completa traçabilitat, a part d’una reducció dels costos de no qualitat en poder detectar immediatament i de manera automàtica defectes d’injecció”, segons Guerau Carné, d’Array Plàstics.

Per fer-ho realitat, Eurecat desenvolupa un sistema basat en aprenentatge automàtic per a la monitorització de la producció i la predicció de la qualitat cicle a cicle. Això implica “un canvi de paradigma respecte als estàndards actuals”, basats en controls estadístics de la producció i de la qualitat, assenyala l’investigador d’Eurecat Francesc Bonada.

El cap de la Unitat d’Smart Management Systems d’Eurecat, Gabriel Anzaldi, posa de manifest la importància que té aquesta innovació “com a avançament cap a la gestió predictiva a l’àmbit industrial”, dins el canvi de model tecnològic que ha obert la indústria 4.0.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal