El rector de la UdL i l’alcalde de Lleida conviden a visitar l’Arborètum
18/11/2020President i vicepresident del Parc Científic qualifiquen l’equipament com un museu vegetal únic que cal descobrir
El president i el vicepresident del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), el rector de la UdL Jaume Puy i el Paer en Cap Miquel Pueyo, respectivament, han visitat aquest matí les instal·lacions de l’Arborètum Dr. Pius Font i Quer.
Es tracta de la seva primera visita oficial a aquest equipament vinculat al Parc Científic i que ha servit perquè el gerent del PCiTAL, Miquel Aran, i el director científic i tècnic del jardí botànic de Lleida, Josep Antoni Conesa, expliquessin sobre el terreny les característiques i singularitats de la instal·lació i el seu funcionament, així com els projectes de futur.
El president del Parc Científic i rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha destacat que “cal donar a conèixer l’Arborètum, que és un museu de la natura i la vegetació. La gent n’ha de gaudir i també en pot aprendre moltes coses”. El vicepresident del PCiTAL i alcalde, Miquel Pueyo, ha recordat que durant l’estiu el jardí botànic ja va ser declarat refugi climàtic i ha subratllat la idea de “museu vegetal a l’aire lliure i viu que poques ciutats catalanes i de l’Estat tenen. Cal coneixer-lo i la visita d’avui vol ser també una invitació als lleidatans i lleidatanes perquè hi passegin i el descobreixin”.
L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d’aquest planeta. Actualment, hi ha més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra en què viuen.
L’Arborètum de Lleida porta el nom de l'il·lustre científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica.
És un espai del Parc Científic dedicat a difondre el coneixement sobre el món vegetal i també a sensibilitzar els ciutadans sobre el valor de la biodiversitat i el paper fonamental que juga per a la Humanitat, posant èmfasi en la necessitat de conservació de l’entorn natural davant de les amenaces creixents. És, per tant, un equipament verd dedicat a l’aprenentatge i la docència per a totes les edats, també destinat a la recerca científica i al gaudi dels lleidatans i lleidatanes.